h1

Blåmuslinger med frisk pasta

12. marts 2010

Blåmuslinger

Hvidvinsdampede blåmuslinger

2 personer / tilberedningstid ca. 40 min

Kig 1 kg blåmuslinger igennem. Brug kun dem der er lukkede og hele. Bank dem evt. mod bordet og se om de lukker sig. Spis kun dem der har åbnet sig når de er tilberedt.

Kom 2 fed hvidløg hakket, 2 forårsløg snittede (evt. det hvide fra 1 porre) i en gryde med lidt olie og svits det blankt.

Tilsæt 2 gulerødder snittet i fine stænger, evt. lidt chili (1/2 frisk finthakket / et drys tørret), grofthakket bredbladet persille, timian, saft fra 1/2 citron.

Hæld ca. 1/2 fl. hvidvin (evt. Chardonnay) i og lad den koge op.

Tilsæt muslingerne og damp ved stærk varme. Ryst gryden jævnligt i ca. 7-10 min.

Si saucen fra og kog den op med lidt fløde.

Pynt evt. med friske basilikumblade og halve cherry tomater.

Serveres med frisk pasta, brød og et glas afkølet hvidvin til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: