h1

Mors mazarinkage med kartofler

26. marts 2010

Mazarinkage med kandiserede violer

I denne mazarinkage bruges der ikke marcipan – men derimod kartofler. Den menes at stamme fra tiden hvor ikke alle havde mulighed for at skaffe marcipan til bagningen.

90 g smør og 150 g sukker røres sammen. Derefter tilsættes 2 æg og 200 g mosede usaltede kartofler. Sigt og vend 50 g mel og 2 tsk. bagepulver i dejen. Til sidst tilsættes mandelessen – dette gøres efter egen smag – da de forskellige essenser svinger i styrke.

Kagen kan bages i springform eller fordeles i små forme, med min. 2 cm i hver. Den hæver næsten ikke.
Bages i midten af ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min.

Når kagen/erne er afkølede pyntes de med chokoladeglasur og kandiserede violer.

2 kommentarer

  1. Uhhhmmmmmmmm – De mazarinkager med kandiserede violer, har jeg smagt – DE VAR FANTASTISKE


  2. […] mest fuldendte dessert, sød og syrlig…”. Vi tænkte at den kunne kombineres med vores: Mors mazarinkage med kartofler. Som sagt så […]



Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: