h1

Så er det tid til saft af hyldeblomster

6. juli 2010

Frisk og iskold. Kan drikkes til alt. (Kanden er udlånt af Moster Dorthe – vi takker!)

På vej hjem fra fisketur, er der blevet samlet store skærme af hyldeblomster. Disse har nu stået et par dage i køleskabet og trukket – og er blevet til en forfriskende saft!

Vi brugte 35 store flotte skærme, 4 øko citroner, 1 brev citonsyre (30 g), 800 g øko rørsukker, 200 g brun farin og 1 liter kogende øko vand.

Blomsterne rystes og tømmes for små dyr og lægges i en passende stor skål/gryde. Citronerne skæres i skiver og lægges hen over så de dækker. Sukker og farin blandes med det kogende vand og citronsyre tilsættes. Herefter hældes sukkerblandingen langsomt over hyldeblomsterne. Stilles til afkøling før det sættes i køleskab.

Efter 2-3 dage sigtes saften og hældes på skoldede flasker. Saften har et ca. blandingsforhold 1 del saft til 4 dele vand eller efter smag. Kan også blandes med danskvand.

Den færdige hyldeblomstsaft kan fryses ned i kande-klare portioner. Evt. som isterninger.

2 kommentarer

  1. Okøvand ???


    • Jeps! Det er det reneste… direkte fra økohanen🙂



Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: