h1

Rabarbersuppe… Sur og samtidig sød

12. juli 2011

Sur... men samtidig sød... og med masser af god smag!

Haven bugner af forskellige bær og rabarberne har stadig masser af gode stænger, der nemt kan blive til en lækker og smagfuld dessert.

Ca 15 stk. rensede rabarberstænger skæres i mindre stykker. Lægges i en gryde sammen med et par deciliter vand, en vanillestang der er sprættet op og drysses godt med sukker. (Der kan evt. også indgå et par håndfulde ribs eller andre bær).

Når det hele er godt kogt ud, hældes massen forsigtigt! (Det er MEGET varmt) i en sigte, så trevlerne bliver sorteret fra.

Saften hældes tilbage i gryden og varmes op til kogepunktet. En deciliter koldt vand blandes med ca. 4 spsk. kartoffel/maizenamel og dette hældes i den kogende suppe i en fin stråle, mens der piskes godt. Suppen tages af varmen og hældes i den skål det skal serveres i. Drysses med lidt sukker så den ikke trækker skind.

Kan spises med kammerjunkere, fløde, mælk eller evt. flødeskum efter smag og behag.

 

“Trevlerne” der bliver til overs, lægges i en skål og sættes i køleskabet natten over.
Næste morgen kan det bruges som kompot på franskbrødet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: