h1

En ordentlig omgang kanelsnegle

15. juli 2011
Regnvejr og bagning hører godt sammen! I dag blev det til en portion kokosmakroner og en ordentlig omgang kanelsnegle!

Hele huset dufter dejligt når der bliver bagt kanelsnegle!

Regnvejr og bagning hører godt sammen! I dag blev det til en portion kokosmakroner og en ordentlig omgang kanelsnegle!

Selve dejen består af: 100 g smør og 1/2 liter mælk, der bliver lunet til håndvarm temperatur, så 50 g gær kan udrøres i den. En stor kop sukker, 1/2 tsk. salt, 1/2 spsk. kardemomme blandes med ca. 900 g hvedemel og røres i. Det kan godt være der skal mere eller mindre mel i, men du kan mærke når der er nok i og dejen kan æltes i gennem på bordet uden at hænge fast.

Når den er æltet godt igennem skal den hvile og hæve i ca. 1/2 time.

Selve det lækre søde knasende remonce røres af: 150 g blødgjort smør, 2 kopper sukker og 2 spsk. kanel.

Dejen slås sammen, deles i to og udrulles til firkanter ca. 1 cm tyk (lidt længere på den ene end på den anden led).

Remoncen smøres på og skal helt ud til kanten! Derefter rulles dejen sammen på den bredde led og “rouladen” skæres i skiver der er ca. 1,5 cm tyk.

Skiverne lægges med luft mellem på en bageplade med bagepapir. De skal hæve 20 min. igen – og vokser en del!

Før sneglene kommer i ovnen, der er varmet op til 220 grader, pensles de med et sammenpisket æg. Husk at pensle helt ud på kanterne

Sneglene bages i ca. 10 min. eller indtil de har den farve som du ønsker.

Når de er afkølede, kan de pyntes med glasur og drysses med krymmel i alverdens afskygninger!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: