h1

Tålmodighed… giver gode snobrød!

20. juli 2011

Det er svært at vente til der kun er gløder tilbage...

Når det drejer sig om snobrød, behøves der en god del tålmodighed for at det skal blive rigtig godt!

Vi har haft et par forsøg, hvor vi efter at ha’ grillet, ville til at bage snobrød… men nej, der var ikke nok gløder tilbage, end ikke til at give snobrødene antydningen af farve… suk!

Så i går lavede vi bål, kun med det formål at bage snobrød. Dejen havde stået og hævet en halv times tid og var lavet af sådan ca. 3 dl lunkent vand, 25 g gær, lidt salt og til sidst mel der blev æltet i, indtil dejen ikke klistrede mere.

Der blev fundet egnede pinde – som fik de yderste ca. 20 cm skrabet fri for bark. Og så var det om at finde sig en god plads omkring bålstedet (selvom der stadig var lidt flammer der kiggede frem).

Dejen blev snoet om pindene. Og de smarte lavede et “lukket” brød, ved at folde den yderste ende, lidt ind under der hvor snoningen startede.

… Og så ind over bålet. Så er kunsten at holde det i behørig afstand til gløderne OG have tålmodighed til at vende og dreje pinden, til brødet er bagt fint lysebrunt over det hele.

Da det er pænt varmt lige efter det er taget af bålet – er det smart at have en grillhandske eller grydelap i nærheden, når brødet skal hjælpes af pinden.

Og så er det op til ens fantasi hvad der skal i. De smarte, der har lavet et brød der er “lukket” i den ene ende, kan bedre lade smør smelte ned i, hvorefter der drysses sukker eller puttes marmelade i UDEN det løber ud i den anden ende!!!

… Og så var der jo selvfølgelig de gode sange der skulle nås og synges og gyserhistorien, der blev digtet på skift, af alle omkring bålet… Jo jo! Spøgelset Gunnar (der altså ikke kan li at skræmme folk) kom til live ved bålet i går!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: