h1

Hjemmelavet sushi… i massevis

18. september 2011

Det blev i alt til omkring 100 stykker

Nu skulle det prøves! Hjemmelavet sushi.

Vi startede med at kigge opskrifter igennem og udvalgte følgende til indkøbslisten til 4 personer:

2 sushi-måtter, tang, wasabi, japansk risvineddike, marineret ingefær, soya, wasabinødder, ørredrogn, caviar, tun, laks, surimi (crab sticks), kammuslinger, tigerrejer, tangsalat, agurk, avocado, sushi-ris, purløg (fra haven) og sesamfrø. Og så havde vi faktisk glemt Sake – men det tog vores gæster heldigvis med.

Vi valgte at lave hele posen med ris (500 g) – og løb faktisk tør – så vi måtte prøve erstatningen: grødris. Det bliver ikke helt det samme… men kan anvendes i en nødsituation.

Vi afprøvede kunsten at lave ruller (Maki), in-side-out (Uramaki), Nigiri og kugler.
Øvelse gør mester – og det er forståeligt at det tager MANGE år at blive rigtig god til at lave sushi!!!
Men det var hyggeligt at sidde i køkkenet sammen med vores gæster og kreere de lækre stykker, inden vi satte os til det veldækkede bord, nød resultatet og skålede i den veltempererede sake!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: