h1

Hvidløgsbrød… med masser af hvidløg

26. november 2011

Vi indrømmer! Vi kan godt li’ mad med hvidløg! Rigtig godt! Og en god gang hvidløgssmør er dejlig på nybagt brød. Men hvad hvis man nu bager brødet med masser af hvidløg? Det bliver også godt! Vi har fået en rigtig god opskrift fra Janniks storesøster, der heller ikke holder sig tilbage med mængden af hvidløg.

50 g gær, 4  spsk. lunken vand, 250 g kvark (Her bruger hun nogle gange yoghurt naturel), 5 fed pressede hvidløg (ofte lidt mere), 1 spsk god olie, 1 æg, 2 spsk tørret oregano, 1 tsk salt, 2 tsk sukker, 1 knivspids bagepulver og ca. 350 g hvedemel.

Gæren opløses i det lunkne vand. Kvark, hvidløg, æg, olie, oregano, sukker, salt og gær/vand blandes i et stort fad til det er cremeagtigt.

Mel og bagepulver blandes og æltes i lidt efter lidt til en glat og smidig dej, der slipper nemt. Dejen sættes til hævning i stuetemperatur til den har nået dobb. størrelse.

Dejen fordeles til to brød på bagepapir og ridses. Efterhæves i ca. ½ time.

Før de kommer i ovnen pensles de med masser af vand. Bages ved 200 grader i ca. 30 min.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: