
Hvidløgsbrød… med masser af hvidløg
26. november 2011Vi indrømmer! Vi kan godt li’ mad med hvidløg! Rigtig godt! Og en god gang hvidløgssmør er dejlig på nybagt brød. Men hvad hvis man nu bager brødet med masser af hvidløg? Det bliver også godt! Vi har fået en rigtig god opskrift fra Janniks storesøster, der heller ikke holder sig tilbage med mængden af hvidløg.
50 g gær, 4 spsk. lunken vand, 250 g kvark (Her bruger hun nogle gange yoghurt naturel), 5 fed pressede hvidløg (ofte lidt mere), 1 spsk god olie, 1 æg, 2 spsk tørret oregano, 1 tsk salt, 2 tsk sukker, 1 knivspids bagepulver og ca. 350 g hvedemel.
Gæren opløses i det lunkne vand. Kvark, hvidløg, æg, olie, oregano, sukker, salt og gær/vand blandes i et stort fad til det er cremeagtigt.
Mel og bagepulver blandes og æltes i lidt efter lidt til en glat og smidig dej, der slipper nemt. Dejen sættes til hævning i stuetemperatur til den har nået dobb. størrelse.
Dejen fordeles til to brød på bagepapir og ridses. Efterhæves i ca. ½ time.
Før de kommer i ovnen pensles de med masser af vand. Bages ved 200 grader i ca. 30 min.
Skriv et svar