h1

Lyse vs mørke pebernødder

2. december 2011

Du må selv i gang med at bage, for at bedømme hvilke der er bedst

Vi har både bagt lyse og mørke pebernødder – og der hersker en del tvivl om hvilken slags der er den bedste… Du må selv bage for at bedømme:

Lyse pebernødder (en gammel opskrift fra AMO)

475 g AMO sigtemel, 100 g smør eller margarine, 200 g florsukker, 2 æg, 1 tskf. hjortetaksalt (6 g), reven skal af 2 citroner, 1/2 dl mælk.

AMO sigtemel og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens. Dejen trilles ud i pølser med en tykkelse på 1-2 cm. Hver dejpølse skæres i små stykker, der trilles til kugler på str. som en hasselnød og sættes på en plade belagt med bagepapir. Før pebernødderne kommes i ovnen trykkes de lidt flade. Bages på ovnens midterste rille ved 200 grader (varmluftovn) i ca. 8 min.

Mørke pebernødder (en gammel opskrift vist nok oprindelig fra Kirsten Hüttemeier)

250 g mel, 125 g sukker, 100 g smør, 3 tsk. kanel, 1 tsk. nellike, 1/2 strøget tsk. natron eller 2 tsk. bagepulver, revet skal af 1 citron, 2 tsk. knuste kardemommefrø og 1 dl fløde.

Alle ingredienser hakkes sammen, til sidst hældes den kolde fløde i. Dejen æltes og lægges koldt i 1 times tid. Dejen trilles ud i pølser med en tykkelse på 1-2 cm. Hver dejpølse skæres i små stykker, der trilles til kugler på str. som en hasselnød og sættes på en plade belagt med bagepapir. Før pebernødderne kommes i ovnen trykkes de lidt flade. Bages midt i ovnen ved 180 grader (varmluftovn) i 10-12 minutter. Afsvales på en rist.

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: