h1

Brunkager med blåbærsirup

3. december 2011

Helt uden "døde frugter"

Da vi kun havde blåbærsirup – blev brunkagerne lidt mørkere end de plejer… Og igen i år undgik vi de “døde frugter” så som; Pomeransskal og sukat.

250 g smør bliver varmet til kogepunktet i en gryde sammen med 250 gr puddersukker og 1,5 dl sirup. Sluk og lad blandingen køle af. Rør så 1 tsk potaske i og lad blandingen afkøle yderligere til næsten kold. Tilsæt så: 500 g mel, 1/2 tsk hjortetaksalt, 1 tsk stdt kanel, 1 tsk stødte nelliker, revet skal af en (grundigt skyllet øko) citron og tilsidst en god portion hakkede mandler (ca. 100 g). Ælt til dejen bliver en ensartet masse og rul den så til et par pølser på ca. 6 cm i diameter. Læg dejen køligt et par timer eller en dags tid. Skær tynde skiver af pølsen og læg dem på en bageplade med bagepapir på.

Bag dem i ca. 10 min. ved 180 grader og lad dem afkøle på en bagerist.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: