h1

Varm cacao+… på en blæsende vinterdag

9. december 2011

Til en kold og stormfuld aften...

Som det sig hør og bør, byder december måned på kolde temperaturer og en enkelt orkan eller to. Så vi fik en god undskyldning, for at lave en velsmagende gang varm cacao og finde cognacen frem. Det tager ca. 10 min – og er absolut tiden værd – ved at lave den på rigtig chokolade:

Smelt en plade (100 g) GOD mørk chokolade 70% i en gryde, sammen med et skvæt vand. Herefter blandes en halv ltr. sødmælk og en kvart ltr. fløde i, og varmes langsomt op. Rør rundt så det ikke brænder på eller koger over! Smag til med sukker efter behag.

Hvis du er til det – kan du hælde 2 cl. cognac eller god mørk rom i glasset, før du fylder op med den varme cacao.

Pynt evt. med flødeskum og et par drys stødt kanel. Du kan også rive lidt skal fra skyllede økologiske appelsiner eller rive noget mørk chokolade hen over den varme drik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: