h1

Rødspættefilet med hvidløgsost og perlespelt

27. januar 2012

Nemt og hurtigt dampet rødspætte til 2 personer

Resten af en mascarpone ost (som vi havde tilovers efter at ha’ lavet Tiramisu) blev blandet med en rest krydderost, lidt salt, en lille håndfuld hakkede nødder, samt to fed hvidløg. Denne cremede fede ost blev smurt ud på de nykøbte rødspættefileter fra fiskevognen og der blev drysset med salt og peber.

Derefter blev de rullet til flotte ruller og lagt i et ovnfast fad. På toppen blev de pyntet med fintstrimlet rød peber og 1 til 2 dl hvidvin blev hældt i bunden af fadet og det blev sat i en 200 grader varm ovn i et 20 min.

Som tilbehør serverede vi perlespelt med gulerødder:
2 dl perlespelt og et par grofthakkede gulerødder blev let brunet i en gryde, sammen med et stort hakket løg. Så hældte vi 3 dl bouillon over og lod det småkoge i ca. 20 min.

Så blev der blandet et par skefulde græsk yoghurt og en god håndfuld grofthakket persille i, samt smagt til med salt og peber. Efterfølgende snakkede vi om, at man evt. kunne tilføje noget citronsaft eller et par teskefulde god fiskesennep.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: