h1

Mexicansk på menuen

7. marts 2012

Så er det bare i gang med at fylde i pandekagen

Det meste af dagen i dag foregik i køkkenet for at tilberede en gang mexicansk mad.

Sprøde tortillas chips: 150 g hvedemel, 150 g polenta majsmel, 1 spsk. olie, 2 drys salt og vand. Bland alle de tørre ingredienser i en røremaskine. Tilsæt olien og hæld vand i lidt af gangen, mens maskinen kører, indtil dejen samler sig i en klump. Tag dejen op og ælt videre på bordet i et par minutter. Pak dejen ind i film og lad den hvile (evt. mens der laves guacamole). Rul små kugler af dejen, lidt mindre end str. golfbold. Rul kuglerne tynd ud med en kagerulle eller evt. gennem en pastamaskine. Skær den tynde dejcirkel ud i 6 stykker og steg “trekanterne”  på begge sider i olie på en pande. Tag dem op på fedtsugende papir, når de har taget farve og drys salt over.

Guacamole: 2 godt modne avocadoer, et lille skalotteløg, saft fra en halv citron, lidt salt og 3 cherrytomater moses evt. med stavblender. Jeg valgte denne gang ikke at putte hvidløg i. Dæk blandingen over med film og sæt i køleskabet indtil servering.

Bløde madpandekager/tortilla: 100 g hvedemel, 90 g majsmel, 1 tsk. salt, 3 dl vand. Bland alle de tørre ingredienser sammen og hæld væskerne i og pisk blandingen igennem til den er jævn. Hvis dejen er meget tyk kan der tilsættes lidt mere vand – eller evt. en sjat øl. Efterhånden som pandekagerne bliver bagt, lægges de i et ovnfast fad og holdes varme i ovnen til de skal serveres.

Som fyld til pandekagerne, kan man vælge lige efter ens egen smag og behag. Jeg valgte at tørstege oksekød med et par gode drys spidskommen over. Da kødet var godt stegt igennem tilsatte jeg et par skefulde tomatsalsa og et løg skåret i fine strimler. Som yderligere fyld, skar jeg en stor peberfrugt i grove stimler, som også blev stegt på panden, drysset med peber. De fik selskab af 8-10 små fed hvidløg med skal og det hele.

Derudover blev der sat en skål med friske strimler peberfrugt, revet ost, tomatsalsa mild og hot og tabasco på bordet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: