h1

Chokolademousse med honningristede nødder på toppen

11. marts 2012

Ikke alle er glade for mørk chokolade. Så vi lavede også en kun med hvid.

Smagen af kraftig mørk chokolade er fantastisk… Mener vi! Men der er jo også nogen, der ikke er så vilde med den kraftige smag. Så derfor blev lørdagens dessert en kombination. Både hvid- og mørk-chokolademousse.

Til 4 vokse og 2 børn:

Skål 1: Smelt 75 g hvid chokolade i vandbad.
Skål 2: Smelt 75 g mørk chokolade i vandbad.
Skål 3: Pisk 1 bæger pasteuriseret æggehvide (svarer til 3 stk. æggehvider) meget stift sammen med 2 spsk sukker.
Skål 4: Pisk flødeskum af 3 dl fløde og riv skallen fra en godt afvasket øko appelsin og saften fra 1/2 appelsin i.

Når den hvide chokolade  i skål 1 er helt smeltet, vendes to store skefulde af de piskede æggehvider forsigtigt i. Derefter vendes i alt 4 store skefulde flødeskum forsigtigt i, indtil blandingen er jævn.

Når den mørke chokolade i skål 2 er helt smeltet, vendes resten af æggehviderne i og derefter flødeskum til blandingen er jævn. Gem lidt af flødeskummet til pynt på toppen.

Fordel den mørke mousse i 6 flotte glas. Hæld et tyndt lag solbærsyltetøj oven på. (Evt. kun saften fra solbærsyltetøj, eller anden let syrlig bærsaft).

Fordel herefter den hvide mousse i et lag ovenpå.

På toppen kan du pynte med resten af flødeskummet og også lave en let gang krymmel ved at riste hakkede mandler og nødder i honning sammen med en sjat appelsinsaft.

Desserten skal have lov at hvile et køligt sted i et par timer før den bliver serveret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: