h1

En dejlig mundfuld kartoffelkage

18. marts 2012

Kartoffelkager er et hit herhjemme! Sprød kage med creme indeni og marcipan på toppen!

Vores variant af disse lækre kager blev til, efter inspiration fra denne opskrift fra Familie Journalen. Vi har så tilrettet den i ingredienser og så de i størrelsen passer til to mundfulde – og kan spises med fingrene, uden at man bliver for snasket. Der blev 18 stk.

Selve vandbakkelsen bliver til, ved at varme 2 dl vand op sammen med 70 g smør til smørret smelter. Pisk 70 g mel i, indtil dejen er jævn og tag den så af varmen. Lad dejen afkøle lidt og bland i alt 2 æg i – et ad gangen. Så er dejen klar til at komme i en sprøjtepose – eller frysepose hvor der klippes et hul i det ene hjørne. Sprøjt dejen ud i bunker, på en bageplade med bagepapir på. Dejen hæver MEGET!!! Vi lavede klatterne ca. 5 cm x 1,5 cm. Så kom de i ovnen og bagte ved 200 grader varmtluft i ca. 25-30 min.

Imens tilberedte jeg cremen (og der blev en del til overs). 4 æggeblommer (2 bægre past. blommer), 2 spsk. sukker, kornene fra en vanillestang og 2 spsk. maizena piskes sammen. Bland så 3 dl sødmælk i og varm langsomt cremen op under omrøring og lad den koge igennem, mens der piskes.
Når cremen er afkølet blandes den med 3 store spsk græsk youghurt (der kan også bruges flødeskum).

Skær et låg af i toppen af vandbakkelserne og læg et lag hindbærsyltetøj i bunden af dem. Fyld derefter creme i kagerne og læg låget på igen.

Rul en gang marcipan ud til ca. 2-3 mm tykkelse (evt. mellem to lag bagepapir) og udstik hjerter, stjerner eller blot cirkler. Drys cacao over og sæt marcipanskiven fast på kagen med en lille klat creme.

De skal spises samme dag – da vandbakkelsen ellers bliver blød. Men de kan godt sættes på køl, et par timer indtil de skal serveres!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: