h1

MAD udfordring #5

23. marts 2012

Udfordringen #5 synes vi selv var genial! Den lød:

1: Ahorn

2: Eg

3: Oliven

Som velkomst fik vi lækre økologiske oliven. Imens blev hovedretten færdigtilberedt i køkkenet, og det bød på flambering af kødet – så varmen og duften spredte sig i hele lejligheden!

Der blev serveret: Lækre saftige kyllingestykker, der var marineret i ahornsirup, olivenolie, citron, dijonsennep, salt og peber og så stegt og flamberet i whiskey.
Sprød salat der bestod af fintsnittet hvidkål som havde trukket i hindbærvineddike og olivenolie. Blandet med krølsalat, valnødder og æbler.
Små kartofler, kogt med skræl i 10 min. Så i ovnen ved 200 grader med olivenolie, salt og peber i 15 min. Så blev de taget ud og trykket let. Fik tilsat hvidløg og smør og ind i ovnen igen i 15 min. Ud af ovnen, et skud olivenolie til og drys med masser af purløg.

Desserten var et mesterværk i sig selv, både i smag og i udseende: En Bismark-eg!
En roulade med dejlig chokolade-smørcreme, udformet og dekoreret som en egestamme! Opskriften kan findes her. Og det kan siges fra pålidelig kilde, at det er lidt af en kunst at lave smørcremen. Det lykkedes dog til topkarakter i 2. forsøg!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: