h1

Hjemmebagte pitabrød med rug

30. marts 2012

Pitabrød er jo blot en måde at spise med fingrene uden at blive fedtet ind.

;

Hvis man er til at bage, så er det bare om at komme igang med at bage pitabrød selv, istedet for at købe dem. Det er en HELT anden smag og det er så nemt!

Opskriften på 12 stk pitabrød med rug er:

3 dl. håndvarmt vand hvor der opløses 20 g gær i og lidt salt.
Så blandes der 300 g hvedemel og 130 g rugmel i.
Ud på bordet, ælt videre og tilsæt lidt hvedemel til dejen er glat og kan æltes godt igennem uden at sidde fast i bordet.

Saml dejen til en kugle og lad den hæve, tildækket af et vådt viskestykke, i alt fra en til tre timer.

Del dejen i 12 kugler og rul disse ud til de er ca 10 cm i diameter.
Læg dem på bagepapir på en pande og lad dem hæve 10 min. mens ovnen bliver 210 grader varm.
Bag dem så i 8-10 min.

De overskydende kan fryses ned eller bruges næste dag i madpakken.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: