h1

Festlig fødselsdag med spiselig bordpynt

16. november 2012

Husets mindste fyldte 1 år, og skulle fejre det med hele familien. Da der ikke var plads til alle hjemme, lejede vi de nyistandsatte festlokaler på Cafe Couloir  ved Amger Strand og lod dem servere en dejlig brunch.

Den spiselige bordpynt var i høj kurs!

Som lidt ekstra pynt til bordene – havde jeg bagt Kryddersmåkager og pyntet dem med glasur, sammen med storebror.
De var populære hos alle og blev spist mens velkomstdrikken blev nydt.

En god brunch med flere slags ost, brød, pølse, æg, spegepølse, laks, frugt, croissanter, hjemmelavet nutella, yoghurt m.m.

Da maverne var fyldt med brunch, var der nogen der gik en gåtur ved Amager Strand, andre spillede brædtspil og Audrey pakkede gaver ud.

Da alle var tilbage, blev der serveret kage. Den havde jeg selv lavet og selve kagen var en dobbelt portion af Mette Blomsterbergs Hindbærlagkage. Pynten havde jeg i længere tid haft planer om, skulle være enkel lyserød fondant, med quiltet mønster og så hvide sukkerknapper i “samlingerne”.

Jeg var en tur forbi Specialkøbmanden i Rødovre, hvor man kan købe ALT til kagefremstilling og pyntning! Her købte jeg sukkerknapper, hvid fondant og rød farve til at indfarve den med. Det blev også til en udstikker, så jeg kunne lave en bort lidt op af siden på kagen. Selve det quiltede mønster formede jeg en udstikker form til, som herren i huset svejsede sammen.

Enkel og stilet kage.

Mine bekymringer mens jeg tilberedte den, var om jeg undervejs kunne holde den afkølet godt nok og hvordan vi skulle transportere den. Men formen jeg byggede den op i, passede perfekt i fryseren. Og det blev en dørkplade med en dækserviet over, der udgjorde det som kagefad.

Selve pynten med Converse sko er simpel at lave. Jeg brugte denne fremgangsmåde, men prøv at google: Converse og Fondant og du vil finde masser af guides og endda video. Og det var til at lave – selvom jeg ikke har investeret i alle mulige slags specielle værktøjer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: