h1

I køkkenet med Claus Meyer og Thomas Rode

25. december 2012

December måned indbyder til hygge i mørket, og god mad med familie og gode venner.

Vi havde inviteret gæster til middag lille juleaften. Menuen skulle kombineres, så både en vegetar, en paleo”stenaldermand” og store og små der spiser alt, blev forkælet. Vi valgte at gå uden om julemad, da de følgende dage nok skulle bringe masser af det. Det blev til noget så sommerligt som burgere.

Vi fandt en opskrift fra Thomas RodePortobelloburgere. Ideen med at bruge Portobellosvampe som boller fungerede rigtig godt. Vi valgte dog at grille dem i en sandwich toaster… og den var ikke helt varm nok, så de kogte mere end de grillede. De blev dog ok til sidst. Men næste gang starter vi udendørsgrillen op! Bøfferne blev også gode og saftige, med de forskellige ingredienser blandet i.

Feminas hjemmeside fandt vi en godt opskrift på bøffer lavet på kikærter. Med vores foodprocessor var det let at lave dem. De blev stegt på panden og efterfølgende hold varme i et fad i ovnen indtil servering. Dejlig sprøde og velsmagende.

burgerboller

Brødbollerne var efter opskrift fra Claus Meyer fra hans kogebog: Meyers Bageri. Også lette at lave og de har en smag og krumme, som du aldrig vil finde i de færdigkøbte fra butikkerne!

Som tilbehør blev der serveret coleslaw-salat af gulerødder, hvidkål, rosiner og en smagfuld dressing. Kartoffelbåde, der havde stegt halvanden time i ovnen, blandet rundt med olie, salt og peber. Derudover var der alt hvad der ellers kan puttes i burgere: Ketchup, chiliketchup, sennep, mayo, remoulade, tomater, agurker, ristede løg m.m.

kartofler

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: