h1

Kolde nemme madpandekager

1. juni 2013

Som en lækker starter, eller bare til en let middag, kan der hurtigt fremtrylles de lækreste madpandekager.

madpandekager

Der kan blive 8 stk. pandekager ud af nedenstående opskrift, hvis der bruges en pande der er 20 cm.

2 dl mel og lidt salt piskes sammen med 3 æg og 3 dl sødmælk og så selvfølgelig smør til panden. De må ikke laves alt for tynde.

Mens de køler af, kan fyldet laves. Og det kan varieres over smag, behag og hvad man ellers lige har… Men her er et forslag til fyldet:

Hvidløgsost og avokado moses til en tyk creme.

Agurk og rød peber skylles og skæres i passende stænger.

Salatblade eller friske basilikum blade skylles.

Røget laks/ørred.

En stribe ost/avokadocreme lægges hen over pandekagen. Oven på cremen fordeles agurk, rød peber, salat og basilikum. Husk at komme helt ud til kanten! Til sidst lægges en stribe røget laks/ørred og pandekagen er nu klar, til at blive rullet om fyldet. (De færdigrullede pandekager kan lægges på køl et par timer). Før serveringen skæres pandekagen midt over, med et skråt snit og de to dele arrangeres, lidt ind over hinanden på tallerkenen.

Fyldet kan varieres med bl.a.: Ærter, purløg, asparges, dild, stegte kyllingestrimler, kogt skinke, rejer og kogte æg.

Kan også bruges i madpakken!

One comment

  1. […] i hjemkundskab i 90´erne – med appelsinskal i, og den var sublim! Mit valg faldt dog på Kolde nemme madpandekager Som kunne splejses om til en anden kending, som ikke får den opmærksomhed den fortjener, og i […]



Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: