h1

MAD udfordring #11

20. januar 2014

Udfordringer inden for mad-genren er efterhånden blevet så udbredt, at enhver blogger eller TV-kanal har haft det på programmet.

Her på WAOfood startede vi 4. november 2010, og har fra starten holdt os til disse få enkelte regler:

En uge før den fastsatte dato, modtages tre ledetråde der skal indgå i aftenens menu.

Grunden til at vi startede op med MADudfordringer var, at vi og et andet mad-glad vennepar, ønskede at blive “tvunget” til at prøve noget nyt, tænke utraditionelt, og både mad- og tankemæssigt bevæge os helt ud i de yderste kreative hjørner.

Det er i høj grad lykkedes for os. Vi har været ude i at skulle lave mad ud fra bl.a. farver, lande, musikvideoer, tegninger og guder. Det er blevet til gode velsmagende og fantasifulde retter. Det sjove er at dem der laver udfordringen har nogen tanker om hvilke retter det kan blive til, og hver gang bliver man overrasket i en helt anden retning.

Denne gang var udfordringen alle tre noget der gik på fart eller hjul.

MADudfordring11

Så vi gik i tænkeboks med runde ting og noget med masser af udstyr, og selve billedet med speedometeret, kunne jo omsættes til temperaturviseren på vores Jensen Grill

Den færdige menu kom til at lyde som her:

Velkomstdrinks: Bloddy Mary til de voksne og æblejuice til de små, serveret som blod- og urinprøver i reagensglas, mærket med navn og årstal, fra dengang de store cykelryttere var “glade” amatøre.

Blodprøve og urinprøve drinks

Der var frit valg mellem prøver fra Rolf Sørensen, Bjarne Riis, Alberto Contador og Lance Armstrong. Som supplement var der også nogen TicTac forklædt som piller.

Hovedret: Vi tog en tur forbi Slagter Lund i Torvehallerne, og købte et flot stort svineslag. Stærkt inspireret af både Brdr. Price og Gastromand, blev slaget fyldt med: Friskhakket hvidløg, skalotteløg, frisk timian og salvie. Og efter en god tur i morderen: Fennikelfrø, rosmarin, kværnet peber, olivenolie og godt med salt.

svineslag rotisserie

Slaget blev foldet og snørret godt og kom på rotisserie på Jensen grillen. Stegen rotterede i topfart ved 200 gr. i ca. to en halv time, indtil kernetemperaturen var ca. 75 gr. Mens stegen hvilede, stegte vi polenta som havde stået køligt hele formiddagen og var stukket ud i cirkler. Som topping valgte vi en flødesovs med miniblækhatte, porre og løg. Ved siden af serverede vi en salat med pærer, valnødder, granatæble overstænget med en olie/eddikeblanding.

grillet prochetta

Perfekt grillet saftig Porchetta med sprød skorpe!

 

Dessert: Her var vores største hovedbrud ang. denne udfordring: Fuldt udstyrrede rulleskøjteløbere… Vi satte fokus på “fuldt udstyrede” og lavede en dessert med det hele, udformet som en rulleskøjte.

Pavlova rollerskate

En sprød sød pavlova med flødeskum, clementin- og appelsinstykker, granatæble og fintrevet chokolade. En bremseklods af overtrukket marcipan og vigtigst af alt udstyret: Styrthjelm, i form af en valnødeskal.

Udfordring #11 blev godkendt! Efterfølgende har vi hørt, at vores gæster følte sig ekstra friske dagen efter… Måske var det p.g.a. blodprøverne fra cykel-amatørerne…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: