h1

Madplan alla søndagsavisen, uge 5

18. februar 2014

Hver uge modtager vi madplaner fra bl.a. Årstiderne, SuperBrugsen, Føtex og Søndagsavisen, som vi så kan blive inspireret af, når vi prøver at planlægge aftensmaden for ugen der kommer.

I uge 5 valgte vi at følge Søndagsavisens, der lød spændende med fisk, fugl, lam, en enkelt dag uden kød og afslutning med burgere om fredagen. Oversigten i avisen er god, og der er vist en fuld indkøbsplan, som man så kan købe ind efter.

Vi benyttede os af at Føtex havde 25% på alt økologi samme lørdag, og fik købt alt ind efter planen, dog ikke fisk og lam. Fisken blev købt om mandagen i torvehallerne, og blev til to stk. torskehaler som vi selv dessikerede. Lammet blev købt om torsdagen i Irma, og var p.g.a. fremskreden sidste-brugs-dato, nedsat med 50%.

Mandag: Ristet fisk med citronpesto, spaghetti og rodfrugtsalat
Tid: 35 minutter. Opskrift: Carsten Kyster

RISTET FISK MED CITRONPESTO, SPAGHETTI OG RODFRUGTSALAT

Opskriften var til 4 personer, og denne dag var vi 4 voksne og en to-årig. Portionen passede i mængde, og vi havde for den mindstes skyld også lavet en omgang gulerodsmos med persille og smør, så hun ikke fik de rå rodfrugter galt i halsen.

Tirsdag: Kyllingenuggets med ovnfritter og spidskålssalat
Tid: 30 minutter + ovntid. Opskrift: Camilla Zarah Lawes

KYLLINGENUGGETS MED OVNFRITTER OG SPIDSKÅLSSALAT

Denne dag var vi kun to voksne og familiens mindste. I opskriften stod der, at kartoflerne skulle have ca. 30 min. i ovnen… Vi gav dem altså næsten en time, da vi godt kan li’ dem møre og lidt sprøde. Desuden havde vi udvandet dem en times tid før de kom i ovnen. Der var en god portion til overs, der kom med i madpakken dagen efter.

Onsdag: Mexicansk tacolasagne med kidneybønner og majs
Tid: 20 minutter + ovn- og hviletid. Opskrift: Camilla Biesbjerg Markussen

MEXICANSK TACOLASAGNE MED KIDNEYBØNNER OG MAJS

Hmmm… det bliver nok ikke lige til min hofret… De der bønner, dem er jeg ikke så glad ved. Men resten af familien spiste gladeligt af det. Måske man også skulle ha’ lavet en omgang guacamole til, det ville ha’ været godt! Der var en god portion til overs, der kom med i madpakken dagen efter.

Torsdag: Krydret lammegryde med kanel, ingefær og perlespelt
Tid: 20 minutter + kogtid. Opskrift: Marie Melchior

Torsdag var hele familien på fem samlet. Der duftede dejligt af jul i hele huset, da lammet var i selskab med bl.a. kanel, ingefær og kardemomme. Tidsmæssigt tog denne ret for lang tid til at være en hverdagsret. Da familiens yngste nærmest bidder i bordet kl. 18.00-dut! Og vi liiige skal nå hjem fra arbejde o.s.v. Det var dog en god smagfuld ret og noget helt andet end grillet, som oftest er den måde vi tilbereder lammekølle på.

Fredag: Burger med grillet peberfrugt og spejlæg
Tid: 45 minutter + ovntid. Opskrift: Camilla Zarah Lawes

BURGER MED GRILLET PEBERFRUGT OG SPEJLÆG

Hjemmelavede burgere er et hit! Og især når bollerne er hjemmebagte efter Claus Meyers opskrift!!! Og denne dags “burger-bygge-indgredienser” var ifølge madplanen bl.a. serranoskinke, grillet peberfrugt, spejlæg og guacamole (som vi altså lavede selv af avocado, rødløg, lidt ymer, hvidløg og tomat).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: